Przejdź do głównej zawartości
Wersja: 2024 R1

Synchronizacja użytkowników i grup

Węzeł zapewnia dostęp do opcji umożliwiających konfigurację synchronizacji użytkowników i grup oraz informacji na temat wspomnianych użytkowników i grup.

BpsUsersList.png

1. Odśwież​

Przycisk umożliwia odświeżenie listy użytkowników.

2. Synchronizuj teraz​

Naciśnięcie przycisku rozpoczyna synchronizację użytkowników, co potwierdzane jest odpowiednim komunikatem.

3. Konfiguracja synchronizacji​

Przycisk otwiera okno zawierające ustawienia synchronizacji, dane logowania i harmonogram synchronizacji. Szczegółowe informacje na temat konfiguracji synchronizacji dostępne są w dedykowanym rozdziale Konfiguracja synchronizacji.

4. Użytkownicy zsynchronizowani​

Lista użytkowników pobrana podczas synchronizacji ze skonfigurowanego źródła (np. AD, AAD). Ponadto lista zawiera użytkowników wprowadzonych ręcznie w węźle Użytkownicy i grupy BPS. Lista ta może być przeszukiwana z użyciem słów kluczowych, a także szeregowana według identyfikatora BPS ID, nazwy (zwykle imienia i nazwiska), adresu e-mail, źródła oraz daty ostatniej synchronizacji.

5. Grupy zsynchronizowane​

Lista grup użytkowników pobrana podczas synchronizacji ze skonfigurowanego źródła (np. AD, AAD). Ponadto lista zawiera grupy wprowadzone ręcznie w węźle Użytkownicy i grupy BPS. Lista ta może być przeszukiwana z użyciem słów kluczowych, a także szeregowana według identyfikatora BPS ID, nazwy, adresu e-mail, źródła oraz daty ostatniej synchronizacji.

6. Historia synchronizacji​

Zakładka zawierająca informacje o wszystkich dotychczasowych synchronizacjach. Można sortować je według daty rozpoczęcia aktualizacji, czasu trwania aktualizacji, statusu, liczby ostrzeżeń, liczby błędów oraz typu. Ponadto po kliknięciu ikony dostępnej w kolumnie Szczegóły możliwe jest uzyskanie szczegółowych informacji na temat danej synchronizacji.